رادیاتور برقی چیست و چه مزایایی دارد؟

رادیاتور برقی چیست و چه مزایایی دارد؟

آیا می‌دانید با چه راه‌هایی باید منزل خود را گرم نگه دارید؟ تامین گرمایش محیط زندگی یکی از مواردی است که با رسید فصل سرما باید به آن توجه کنیم. بسیاری از خانه‌ها از رادیاتورها و بخاری‌ها برای تولید گرما در فضای اتاق‌ها استفاده می‌کنند. هرکدام از وسایل گرمایشی مزایا و معایب خاص خود را دارند. ممکن است در بعضی از نقاط منزل به لوله‌کشی گاز یا لوله‌کشی مورد نیاز برای نصب رادیاتور دسترسی نداشته باشید. اینجاست که رادیاتور برقی به کمک شما می‌آید. برای آشنایی بیشتر با این سیستم گرمایشی با ما همراه باشید.

رادیاتورهای برقی چگونه کار می‌کنند؟

رادیاتورهای برقی چگونه کار می‌کنند؟

همان‌طور که می‌دانید انواع رادیاتور پنلی و فولادی که به سیستم موتورخانه یا پکیج گرمایشی متصل هستند، دارای لوله‌هایی برای عبور جریان آب گرم و سرد هستند. آب گرم از لوله بالایی وارد می‌شود و گرمای خود را به بدنه رادیاتور می‌دهد، سپس آب سرد شده از لوله پایینی خارج می‌شود. این گرما به مرور به محیط اطراف انتقال پیدا می‌کند.

رادیاتورهای الکتریکی دقیقا مانند رادیاتورهای حرارت مرکزی هستند، با این تفاوت که برای انتقال گرما به شبکه لوله‌کشی متکی نیستند. آن‌ها واحدهای مستقلی هستند که با مایع حرارتی یا عناصر خشک پر شده‌اند. مواد درون این لوله‌ها گرم می‌شوند و گرما را به هوای اطراف منتقل می‌کنند. ۷۰ درصد گرمای تولید شده از طریق همرفت (یعنی حرکت هوای گرم) ایجاد می‌شود و یک سوم نهایی به صورت گرمای تابشی منتشر می‌شود. گرمای این لوله‌ها با کمک المنت‌های حرارتی تامین می‌شود. این المنت‌ها وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی گرمایشی دارند.

رادیاتورهای برقی با ارائه برنامه‌ریزی هفتگی دیجیتال و ترموستات‌های دقیق از لوازم گرمایشی دیگر متمایز می‌شوند تا بتوانید مصرف انرژی خود را به‌طور دقیق مدیریت کنید و هزینه گرمایشی خود را کاهش دهید. بهتر است بدانید که برخی از رادیاتورهای برقی به‌صورت هوشمند طراحی شده‌اند. برخی از سیستم‌ها همچنین دارای کنترل بی‌سیم (WiFi) هستند تا بتوانید تمام رادیاتورهای خود را با کمک گوشی موبایل یا تبلت مدیریت کنید. استفاده از یک برنامه هوشمند در گوشی شما همچنین به شما امکان دسترسی به ویژگی‌هایی مانند آمار مصرف انرژی را می‌دهد تا به شما کمک کند عادت‌های خود را زیر نظر داشته باشید و راه‌های بیشتری را برای صرفه‌جویی در هزینه شناسایی کنید.

رادیاتور برقی با چه چیزی پر می‌شود؟

رادیاتور برقی با چه چیزی پر می‌شود؟

برخلاف رادیاتورهای معمولی که با حرارت موتورخانه مرکزی یا پکیج کار می‌کندد، رادیاتورهای برقی با آب پر نمی‌شوند. در واقع رادیاتورهای الکتریکی با روغن یا مایع ترمودینامیکی به نام گلیکول پر می‌شوند.

گلیکول داخل رادیاتورهای الکتریکی یک سیال انتقال حرارت غیر سمی  از خانواده پروپیلن گلیکول با عملکردهای بازدارنده ضد یخ و ضد خوردگی است که برای سیستم‌های گرمایش و رادیاتورهای مهروموم‌شده طراحی شده است.باید بدانید که این ماده نقطه انجماد پایینی دارد و از زنگ‌زدگی فلز جلوگیری می‌کند. پروپیلن گلیکول معمولا در سیستم‌های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع استفاده می‌شود. همچنین در برنامه‌های خنک‌کننده فرآیندهای غذایی و دارویی نیز استفاده می‌شود. این ماده مزیت‌های بسیاری دارد از جمله:

  • گلیکول برای خنک‌شدن آرام طراحی شده است. بنابراین حتی زمانی که رادیاتور برقی از برق استفاده نمی‌کند، همچنان تا مدتی گرمای محیط را در اتاق تجربه خواهید کرد.
  • با توجه به اینکه گلیکول حاوی بازدارنده ضد خوردگی است، برای جلوگیری از زنگ‌زدن فلز داخل رادیاتور و رسوب‌گرفتن آن طراحی شده است. این بدان معنی است که سیستم به‌طور موثر عمل می‌کند و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را برای آسیب‌هایی مانند رسوب و خوردگی کاهش می‌دهد.
  • حرکت‌کردن این مایع در داخل رادیاتور برقی در مقایسه با رادیاتورهای معمولی صدای بسیار کمتری ایجاد می‌کند.
  • رادیاتورهای معمولی مستعد سوراخ‌شدن، خوردگی و چکه‌کردن هستند به همین دلیل به سرویس منظم و دوره‌ای نیاز دارند. اما رادیاتورهای برقی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارد.
  • این ماده در زمستان‌‌های سرد نیز ضد یخ است و می‌توانید از آن‌ها به‌راحتی در سرما استفاده کنید.

رادیاتور برقی چه اجزایی دارد؟

رادیاتور برقی چه اجزایی دارد؟
  • المنت حرارتی: مهم‌ترین عضو رادیاتور است که وظیفه کرم‌کردن سیال درون رادیاتور را بر عهده دارد. 
  • کلیدهای برق: این کلیدها برای قطع و وصل کردن جریان برق ورودی طراحی شده‌اند.
  • بدنه دستگاه: قسمت خارجی شوفاژ برقی است که با محیط بیرونی در ارتباط است.
  • سیال: این ماده تبادل گرما را امکان‌پذیر می‌کند. در این دستگاه استفاده از روغن به‌جای آب از تبخیر، زنگ‌زدگی، انفجار و پوسیدگی جلوگیری می‌کند.
  • فن گردش هوا: بعضی از مدل‌های رادیاتور برقی برای گردش بهتر هوای گرم از یک فن نیز بهره می‌برند.
  • ترموستات: برای کنترل میزان حرارت و تنظیم درجه هوا در دستگاه تعبیه می‌شود.
  • پایه‌ها: برای ایستادن دستگاه در جای مورد نظر به کار می‌روند.

رادیاتور برقی چه مزایایی دارد؟

رادیاتور برقی چه مزایایی دارد؟
  • سیستم‌های گرمایش الکتریکی راندمان بالایی دارند و بسیار کارآمد هستند. تمام انرژی الکتریکی به گرما تبدیل می‌شود و اتلاف انرژی کمتر است.
  • استفاده از رادیاتورهای برقی دردسر بسیار کمتری نسبت به رادیاتورهای گازی دارد. زیرا راه‌اندازی آسان‌تری دارند.
  • رادیاتورهای برقی نیازی به تعمیر و سرویس ندارند. زیرا مانند رادیاتورهای معمولی مستعد رسوب‌گیری و پوسیدگی نیستند.
  • اگر مشکلی برای پکیج یا منبع گرمایشی شما پیش بیاید، تمام رادیاتورهای خانه از کار می‌افتند. این مشکل در رادیاتورهای برقی وجود ندارد زیرا آن‌‌ها واحدهای مستقلی هستند که می‌توانند جداگانه به اتاق‌ها و فضاهای مختلف گرما بدهند. 
  • هزینه راه‌اندازی سیستم‌های گرمایشی دیگر مانند رادیاتورهای مرکزی بسیار بیشتر از رادیاتور برقی است. زیرا نیاز به لوله‌کشی‌ها و سرویس و نگهداری بیشتری وجود دارد.
  • رادیاتورهای برقی در مکان‌هایی که به گاز دسترسی ندارید به کار می‌روند.
  • استفاده از شوفاژ برقی آلودگی کمتری ایجاد می‌کند و نسبت به گاز تمیزتر است.
  • مایعی که در رادیاتورهای برقی جریان دارد نیازی به تعویض ندارد و دائمی است.

در چه مواقعی می‌توانیم از رادیاتور برقی استفاده کنیم؟

همان‌طور که اشاره شد، رادیاتورهای حرارت مرکزی نیاز به لوله‌کشی از موتورخانه یا پکیج گرمایشی دارند. به همین دلیل اگر در بخشی از منزل این لوله‌ها وجود نداشته باشند، شما نمی‌توانید رادیاتورها را نصب کنید. رادیاتورهای برقی برای فضاهایی مناسب هستند که برای بخاری گاز کشی نشده‌اند یا برای رادیاتورها لوله‌کشی ندارند. در این صورت شما می‌توانید با کمک این رادیاتورها فضاهای دلخواه خود را به‌راحتی گرم کنید. فرقی ندارد که چه فضایی به گرما نیاز دارد. اتاق‌ها، راهروها، انباری، پارکینگ، گلخانه، اتاق کار، اتاق زیر شیروانی، سرویس‌های بهداشتی و حمام، همه این موارد می‌توانند برای تامین گرمای خود از رادیاتور برقی بهره ببرند.

رادیاتور برقی چه مدل‌هایی دارد؟

رادیاتور برقی چه مدل‌هایی دارد؟
  • رادیاتورهای برقی پر شده با روغن

این مدل را می‌توان رایج‌ترین مدل رادیاتورهای برقی دانست. همان‌طور که بیان شد، سیال مورد استفاده در رادیاتورهای الکتریکی اغلب روغن است زیرا می‌تواند گرما را نگه دارد و در نتیجه انرژی کمتری صرف می‌شود.

  • هیترهای مادون قرمز

شاید آینده گرمایش الکتریکی بتواند در دستان تکنولوژی‌های مادون قرمز باشد. مادون قرمز به جای گرم‌کردن فضا، اشیا و افراد را گرم می‌کند تا از دست دادن انرژی گرمایی به حداقل برسد.

  • شوفاژ برقی هوشمند

همان‌طور که رادیاتورهای الکتریکی پیشرفت کرده‌اند، کنترلی که می‌توانید بر روی آن‌ها داشته باشید نیز افزایش یافته است. رادیاتورهای برقی که می‌توانند به وای فای متصل شوند به شما این امکان را می‌دهند که با استفاده از یک گوشی موبایل یا دستیار صوتی (Amazon Echo) کنترل رادیاتورها را در دست بگیرید تا به حداکثر بهره‌وری کمک کنید.

  • حوله خشک کن برقی

اکثر رادیاتورهای برقی از نظر ظاهر و سبک شبیه رادیاتورهای معمولی هستند اما رادیاتورهای حوله خشک کن برای نصب در حمام نیز موجود هستند. این‌ها اغلب رادیاتورهای الکتریکی عمودی هستند که میله‌هایی برای آویزان کردن حوله‌ها لباس زیر و دستمال‌ها را دارند.

این مطلب را هم بخوانید: مزایا و معایب رادیاتور پنلی یا فولادی

سخن پایانی

با نزدیک‌شدن به فصل زمستان باید به فکر تامین گرمایش محیط زندگی خود باشید. اگر به سیستم‌های مورد نیاز برای وسایل گرمایشی مانند رادیاتور و بخاری دسترسی ندارید، خرید رادیاتور برقی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. این وسیله با مزایایی که به همراه دارد می‌تواند نیازهای گرمایشی شما را به خوبی برطرف کند. برای انتخاب شوفاژ برقی مناسب می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان ما در فیدارآدور تماس بگیرید تا شما را به‌طور کامل راهنمایی کنند. آیا شما تجربه استفاده از این رادیاتورها را داشته‌اید؟ شما چه نوع وسیله گرمایشی را ترجیح می‌دهید؟ نظرات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

call