آیا تا به حال از رادیاتورهای پنلی استفاده کردهاید؟ آیا میدانید مزایای این رادیاتورها نسبت به بخاریهای گازی چیست؟ انتخاب سیستم گرمایشی مناسب برای منزل، شرکت یا هر محیط دیگری کاری پیچیده و دشوار به نظر میرسد. اما بهتر است قبل از انتخاب درباره هر نوع سیستم گرمایشی اطلاعاتی به دست آورید. رادیاتورهای پنلی زیرمجموعه رادیاتورها هستند که با گردش آب گرم میتوانند گرمای محیط را تامین کنند. استفاده از رادیاتورهای پنلی بسیار گسترده است و در بسیاری از خانهها وجود دارد. اگر قصد خرید این سیستم گرمایشی را دارید، ابتدا باید مزایا و معایب رادیاتور پنلی یا فولادی را بدانید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با این نوع رادیاتورها با ما همراه باشید.
آشنایی با رادیاتور پنلی
رادیاتور پنلی فولادی که نسل سوم رادیاتورها است، یک سیستم گرمایشی شامل لولههایی که آب گرم از پکیج یا موتورخانه درون لولههای آن به گردش در میآید و جایگزین آب سرد درون لوله میشود. جابهجایی بین آب گرم و آب سرد همواره ادامه دارد و باعث میشود که گرمای لولهها به محیط برسد. این رادیاتورها از جنس استیل یا فولاد ضد زنگ هستند که مقاومت مطلوبی در برابر خوردگی و آسیب دارند. این رادیاتورها برخلاف رادیاتورهای پرهای ثابت و یکتکه هستند. هرچه طول پنل بیشتر باشد به این معنی است که سطح بیشتری از رادیاتور با محیط در ارتباط است و گرمای بیشتری را به محیط میبخشد.
رادیاتورهای فولادی پنلی از جمله مدلهای پرطرفدار رادیاتور هستند. این رادیاتورها به صورت یکپارچه در محیط شما قرار میگیرند و گرما را به شکل یکنواخت منتشر میکنند. میزان گرمادهی رادیاتور پنلی برای هر متر حدود ۲۰۰۰ کیلوکالری بر ساعت است، بنابراین باید میزان گرمای مورد نیاز برای محیط را به دست آورید تا بتوانید رادیاتوری با ابعاد مناسب خریداری کنید. اگر قصد خرید رادیاتور پنلی دارید، برای آشنایی با مزایا معایب رادیاتور پنلی با ما همراه باشید.
مزایای رادیاتور پنلی یا فولادی
۱. یکی از مهمترین دلایلی که افراد ترجیح میدهند رادیاتور پنلی خریداری کنند، ظاهر مسطح آن است که باعث میشود فضای کمی را در منزل یا سایر محیطها اشغال کند. به همین دلیل این رادیاتور یک گزینه مناسب برای آپارتمانها و منازل کوچک به شمار میرود.
۲. فولاد رسانای بسیار خوبی برای گرما به شمار میرود و همچنین مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی دارد.
۳. این رادیاتورها راندمان حرارتی بالایی دارند و انرژی کمی را تلف میکنند به همین دلیل بسیار بهصرفه هستند. ظرفیت گرمایی بالای این سیستمها برای استفاده در مناطق سردسیر گزینه بسیار مناسبی است.
۴. رادیاتورهای فولادی نسبت به نوع مسی یا آلومینیومی قیمت بسیار مناسبتری دارند بنابراین برای فضاهای بزرگ که تعداد رادیاتورها و ابعاد آنها بیشتر است، استفاده از رادیاتور فولادی بهصرفهتر است.
۵. رادیاتورهای پنلی که از فولاد ساخته شدهاند معمولا از روکش پلی استر بهره میبرند. این روکش در برابر زنگزدگی، خوردگی و خراشیدگی بسیار مقاوم است و ظاهر مناسبی دارد.
۶. رادیاتورهای پنلی فولادی در مقایسه با مدلهای دیگر حجم آبگیری بسیار کمی دارند به همین دلیل مصرف آب در این نوع رادیاتورها بسیار پایین است. این رادیاتورها در هر یک متر حدود ۵ لیتر آبگیری دارند.
۷. نظافت کردن یا گردگیری رادیاتورهای پنلی بسیار آسانتر از انواع دیگر است زیرا این رادیاتورها ظاهر یکپارچه و مسطحی دارند و به راحتی میتوانید آنها را نظافت کنید.
۸. رادیاتورهای پنلی فولادی سازگاری بیشتری با پکیجها دارند. زیرا در پکیجها از لولههای مسی استفاده شده است که مس با آلومینیوم واکنش ایجاد میکند اما با فولاد همچین اتفاقی نمیافتد.
۹. رادیاتورهای پنلی دارای کنوکتور هستند که به صورت زیگزاگی بین صفحههای مسطح رادیاتور قرار میگیرند. این کنوکتورها به منظور افزایش بازدهی حرارتی در رادیاتور تعبیه میشوند. تا تماس بیشتری با پنل داشته باشند.
۱۰. رادیاتورهای پنلی دارای ظاهر متفاوت و متنوع هستند بنابراین میتوانید با توجه به چیدمان منزل و دکوراسیون، مدل و ابعاد مورد نظر رادیاتور را انتخاب کنید.
۱۱. طراحی رادیاتورهای پنلی به شکلی است که با اکثر پکیجها سازگار است و فرقی نمیکند که نوع پکیج شما چیست، در هر حال به راحتی میتوانید رادیاتور رابه پکیج مورد نظر متصل کنید.
۱۲. یکی از مزایای این رادیاتورها این است که گرمای یکنواختی را برای شما به ارمغان میآورد. همچنین خطر حادثه و سوختگی در این نوع رادیاتورها بسیار کم است. بنابراین رادیاتور پنلی یکی از بهترین انتخابها برای خانههایی است که کودک خردسالی در منزل دارند.
۱۳. این نوع رادیاتورها نصب و راهاندازی آسانی دارند. همچنین سرویس و تعمیرات آنها نیز بدون دردسر انجام میشود.
معایب رادیاتور پنلی یا فولادی
۱. این رادیاتورها در مقایسه با نوع آلومینیومی وزن بیشتری دارند بنابراین حملونقل آنها کمی دشوار است. همچنین اگر از دیوارهای کاذب یا پیشساخته استفاده میکنید، برای نصب رادیاتور پنلی به این نوع دیوار باید از پایههایی استفاده کنید که این رادیاتور را روی زمین نگه دارد و فشار را از روی دیوار بردارد.
۲. رادیاتورهای پنلی فولادی در مقایسه با رادیاتورهای پرهای آلومینیومی مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارند و بیشتر در معرض زنگزدگی هستند.
۳. اگر در مرحله تولید رادیاتور پنلی دقت ویژهای انجام نشود امکان چکه کردن آب در این نوع رادیاتور از رادیاتورهای پرهای بیشتر خواهد بود.
۴. اگر پنل مسطح رادیاتور از جنس مرغوب و رنگ با کیفیتی برخوردار نباشد، ممکن است به راحت دچار خط و خش و زنگزدگی شود.
۵. رادیاتورهای پنلی یک تکه هستند و اگر دچار آسیب شوند باید کل رادیاتور را تعویض یا تعمیر کنید. اما رادیاتورهای پرهای این امکان را فراهم میکنند که فقط پره آسیبدیده را تعویض کنید.
۶. ویژگی طراحی رادیاتورهای پنلی اجازه تحمل فشار بیش از حد را به رادیاتور نمیدهند. این فشار باید ۹ تا ۱۳ اتمسفر باشد.
۷. این نوع رادیاتورها مقاومت نسبتا ضعیفی در برابر چکش آب دارند. بنابراین برای جلوگیری از آسیب میتوانید از کنترلکنندههای فشار استفاده کنید. بنابراین استفاده از این رادیاتورها در ساختمانهای بلند گزینه مناسبی نیست.
سخن پایانی
اگر میخواهید برای منزل یا محیط کار خود رادیاتور مناسبی را انتخاب کنید، بهتر است ابتدا نیاز خود را مشخص کنید. بنابراین بهتر است ظرفیت گرمایی مورد نیاز، متراژ محیط، بودجه مورد نظر و منطقه سکونت را در نظر داشته باشید. برای مثال اگر در منطقه سردسیر زندگی میکنید، باید سیستم قویتری را انتخاب کنید تا گرمای مورد نیاز شما را تامین کند. رادیاتور پنلی یکی از بهترین انتخابها برای محیطهای مسکونی، آپارتمانی و اداری است که میتوانید با هزینه مناسبی آن را راهاندازی کنید. یادتان باشد که هنگام خرید رادیاتور پنلی به گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش توجه کنید.
در این مقاله بهطور کامل مزایا و معایب رادیاتور پنلی فولادی را بررسی کردیم. به نظر شما این نوع رادیاتور چه مزایای دیگری دارد؟ آیا شما استفاده از رادیاتورهای پنلی را ترجیح میدهید یا به پنلهای آلومینیومی بیشتر علاقه دارید؟ به نظر شما کدام نوع رادیاتور ارزش خرید بیشتری دارد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.